Olga Olivera-Tabeni


Una història d'amor visual contada a través de l'espiell d'una porta. Un amor que mai no sabrem si va ser real, o fou simplement una il·lusió, un miratge. El projecte deixa la porta oberta en aquest sentit a l'interrogant. Al darrera s'hi traspua mites al voltant de la idea de matrimoni i de l'amor romàntic que són transmesos principalment a les dones. Coral Herrera ens parla de l'amor romàntic i com es construeix a partir de dos conceptes, l'heteropatriarcat i el capitalisme. Heteropatriarcat en el sentit del domini de l'home sobre la dona en unes relacions del tot d'asimetria, hereves d'un model platònic dual, on un predomina o domina sobre l'altre, submissió, dominació, a través d'accions violentes ( violències i violacions en el pitjor dels casos), de models de masclisme molt arrelats socialment. I/o el sofriment de la dona que no pot renunciar a un amor idealitzat, etern i platònic.
I el concepte de propietat, en vindria a través de la idea que tu hem pertanys, o ets meu/meva.
I la manera que tenim de reproduir aquestes idees, de construir tot un sostrat cultural, una base, a través de la cultura i l'art, les cançons, pel·lícules, o sèries de televisió ... Reproduïm així els mites d'aquest amor romàntic, injust i desigual.
Mirillats. Instal·lació. Espiell, fotografies, textos, diari, sobres, postals serigrafiades i objectes diversos. Sèrie S.A. 1996.