top of page
p32-34.jpg

En aquest sentit, la peça "Trenta-quatre dies caminant al voltant de trenta-quatre parcel·les" fa referència i tal com diu el títol a caminar trenta-quatre dies seguint les finques d'un vell document trobat, finques de l'herència de la primera alcaldessa catalana.
I com les finques són definides en la documentació notarial pels seus límits, la peça tracta de buscar aquests espais entre, per a caminar-hi al voltant, com a una acció senzilla, però a la vegada complexa, plena de significats.
Caminar per aquests llocs em descobreix diverses realitats, restes de velles construccions, de parets de pedra per separar parcel.les, de vells arbres fruiters, perers, ametllers, oliveres que han quedat abandonades i ja ningú s'entreté a agafar els seus fruits, restes d'una economia de subsistència que la màquina del capital s'ha emportat, espais on hi proliferen les males herbes, que a vegades el pagès crema o arrenca, però tornen a renéixer. Estrets llocs, els últims i escassos reductes d'un món sense conrear, lliure, sense amo (tot i les tensions que també s'hi produeixen). Fora del món productiu, un Midstream o terreny difós, d'ecologia flotant, que no es pot fixar, subsistencial com diria Gerald Raunig, que soscava l'aparell d'Estat i la suposada lògica de la propietat.


Però en la recerca, com que no puc accedir al registre de la propietat, per la llei de protecció de dades i havent canviat alguns dels noms de les partides, de propietaris que hi apareixen, noves reparcel.lacions, o terrenys afectats per vies de circulació... Se'ns fa difícil l'accés i la seva identificació. Al final, la peça acaba sent un munt de fotografies d'espais i recorreguts que segurament no tenen res a veure amb els relatats en aquests vells documents, una situació d'oblit, d'amnèsia i d'un estrany joc d'aproximacions i absurditats.

Link a imatges del projecte (clica damunt)

Itinerari  virtual: https://www.graf.cat/maig-2021-territori-contemporani-3-5-per-olga-olivera-tabeni/

Maig 2021. Territori Contemporani 3/5, per Olga Olivera-Tabeni. Aquesta ruta forma part del conjunt de rutes dirigides per Frederic Montornés.

Trenta-quatre dies caminant al voltant de trenta-quatre parcel·les. Documents, llibre: Consulta descriptiva y gráfica de datos catastrales de bien inmueble i 656 fotografies sobre marc digital. 2029-20.

IMG_2235.jpg
273480688_1370054280098617_8560109000318767610_n.jpg
bottom of page