top of page
IMG_7574.jpg

Ruderal RGB. Impressió sobre paper. 2019. La peça forma part del projecte una florista desobedient. En col.laboració amb el centre d'Art la Panera de Lleida, el CAN de Farrera i el CDAN d'Osca.

 

Des de la recol·lecció de plantes ruderals i arvenses, qualificades socialment com "males herbes", trobades en llocs vinculats a processos judicials de dones que serien acusades de bruixes a la fi de l'edat mitjana, es realitzen cromatografies químiques i la descomposició dels seus tons essencials , a la manera de pantones o taules RGB. Com tons de color ruderals i arvenses, Lluny de la seva suposada neutralitat, o d'entendre-les com l'acció objectiva que precedeix, l'elecció del color aquestes taules ens remeten a una dimensió conceptual que dóna importància de les plantes del marge, i d'aquestes dones, les que van quedar relegades, entre espais intertiscials. Plantes resistents -com bé ens diu l'enginyer agrònom Gilles Clement- per les seves capacitats de recuperació, poques necessitats d'aigua, nutrients, o que han après a sobreviure en condicions molt degradades ... De ràpids cicles, baix cost i alta capacitat d'adaptació al medi. Plantes que ens porten a models d'austeritat, de senzillesa, fora del capital, d'un altre món més vinculat a la terra, més sostenible i just davant el col·lapse del nostre món. Davant la necessitat de recomposició social.
Es tracta d'un al·legat, una crida a un nou model social, polític, ruderal, el que sorgeix precisament en aquests marges.

bottom of page